loader

Karību skaistule Kuba

15 dienas

Cena 3555 EUR

Katram no mums ir savs priekštats par Kubu, vienam tā asociējas ar Fidelu Kastro un sociālismu, citam ar Hemingveju, kādam ar daikiri un mohito. Vēl kādam - ar karstasinīgo salsu, un ne velti, jo tik izjustu salsas deju var redzēt tikai Kubā. Šajā ceļojumā mēs kopīgi baudīsim Cuba libre un mohito, Hemingveja iecienītajā bārā „Floridita” ieelposim un varbūt pat uzvilksim cigāru dūmu, noteikti uzdejosim salsu. Protams, atcerēsimies arī salveno Čegevaru un viņa varoņdarbus, izbrauksim ar retro automobīļiem. Ļausimies visam, ko Kuba mums spēj dot un parādīt!

Cuba - Crop Trust

Havana – Pinar Del Rio - Vinales – Peninsula de Zapata - Sienfuegos –Trinidada – Guanayara parks – Santa Klāra – Varadero - Havana

1. DIENA, RĪGA – HAVANA

04:20 tikšanās Rīgas lidostā. 06:20 – 07:40 lidojums Rīga – Frankfurte, 11:15 – 16:40 lidojums Frankfurte – Havana.Transfērs uz viesnīcu. Neliela atpūta pēc lidojuma. Vakariņas un nakts viesnīcā Havanā.

2. DIENA, HAVANA

Pēc brokastīm dodamies ekskursijā pa koloniālo Havanu - Kapitoliju, Katedrāles un Ieroču laukumus. Mūsu skatus priecēs saudzīgi saglabātie 40-60-to gadu retro auto un 20.g.s..Mums būs iespēja aplūkot 30-to gadu elegantāko un antīkās spozmes piesātināto viesnīcu Hotel Nacional de Cuba. Iegriezīsimies Museo Capitanes Generales - pārvaldes ēku, arhitektūras pieminekli, kurā savā laikā atradās 65 kapteiņi, kuri pārvaldīja Kubu. Vakariņas restorānā. Nakts viesnīcā Havanā.

Izvēlei: pasaulslavenais brīvdabas šovs-kabarē Tropicana, kur vairāk kā 200 krāšņi tērptu mākslinieku un aizrautīgi muzicējošais orķestris ieraus Jūs bolero, mambas, ča-ča-ča un salsas maģiskajos dejas ritmos. Ja reiz esi Havanā - ļaujies melodiju un ritmu kaislei šajā Paradīzē zem zvaigznēm (cena no 85 EUR, ieskaitot ¼ ruma pudeles un kola, 1 glāze cava, 1 našķis vai deserts).

3. DIENA,  HAVANA – FINCA VIGIA - HAVANA

Dosimies uz Havanas priekšpilsētu San Franciscode Paula, šeit iepazīsimies ar Hemingveja dzīves ainiņām, laivu „Pilar”, ar kuru viņš devās marlinu zvejā. Zvejnieku ciemats Cojimar, saglabājis atmiņas par „Papu”, tā Hemingveji dēvēja vietējie iedzīvotāji, pusdienas vietējā krodziņā. Ruma muzeja apmeklējums. Atgriežamies Havanna. Kopīgas vakariņas. Nakts viesnīcā.

Viñales, Cuba: Your Complete Travel Guide | Remote Expeditions

4. DIENA, HAVANA – VINJALES – HAVANA

Šodienu veltīsim Kubas rietumu provincei Pinar del Rio. Šis reģions iekļauts UNESCO sarakstā, dēļ savām ainavām, alu sistēmām, senajiem artefaktiem un ar savām vislabākās tabakas plantācijām. Dosimies uz skatu laukumu no kura var vislabāk izbaudīt dabas ainavas. Indiāņu ala (Cueva del Indio). Apskatīsim arī slavenās melnās tabakas plantācijas. Brīvs vakars pilsētā. Vakariņas pēc pašu ieskatiem kādā no Havanas krodziņiem Nakts viesnīcā Havanā.

5. DIENA, HAVANA – PENINSULA DE ZAPATA – SIENFUEGOSA

Dodamies ceļā uz Kubas centrālo daļu. Paviesosimies Guamas krokodilu audzētavā apskatīt apdraudēto Zapata un Lanier purvu reptiļu dzīves ciklu un ikdienu. Ar laivām aizbrauksim līdz Taino indiāņu ciematam, kurā gūsim nelielu priekšstatu par Kubas pamatiedzīvotāju ikdienu. Ceļš uz „simts uguņu pilsētu” (City of a Hundred Fires) – Cienfuegos. Dosimies pastaigā pa vēsturisko pilsētu ar José Martí centrālo laukumu, no ārpuses apskatīsim Terry teātri, kuru reiz pieskandināja Enriko Karūzo balss (ja teātris būs atvērts, apskatīsim to arī no iekšpuses). Nakts viesnīcā Sienfuegosā ar ēdināšanu „viss iekļauts”.

6. DIENA, SIENFUEGOSA – TRINIDADA

Pārbrauciens uz Trinidadu. Ar Trinidadu saistās 2 ievērojami vēsturiski fakti – no šejienes 1518.g. savos Meksikas iekarojumos devās spāņu konkistadors Kortes, bet 18.g.s. Valle delos Ingenios reģions uzplauka, pateicoties cukurniedru plantāciju attīstībai. Kopīgas pusdienas restorānā. Dosimies uz Canchanchar bāru, izbaudīsim īsto kubiešu garu un prieku par dzīvi, baudot kokteiļus Nakts viesnīcā Trinidadā.

11 Top-Rated Tourist Attractions in Trinidad, Cuba | PlanetWare7.DIENA, TRINIDADA – TOPES DE COLLANTES - TRINIDADA

Diena būs veltīta aktivitātēm. Dosimies nelielā izbraukumā uz Guanayara parku, šeit mums būs iespēja izstaigāties, peldēties, kāpelēt pāri akmeņiem un nokritušiem baļķiem. (Ieteikums: kājās ērtus apavus, kas domāti garākām pastaigām). Pusdienas. Atgriežamies Trinidadā. Brīvs vakars izklaidēm pilsētā.

8. DIENA, TRINIDADA - SANTA KLĀRA

Trinidadas reģions ir slavens ar cukurniedru plantācijām, šodien dosimies Sugar Cain Mills Valley plantāciju, kurā apskatīsim, ka senajos laikos tika iegūts cukurs no cukurniedrēm. Santa Klāra - Čegevaras spožākās uzvaras laurus nesušo pilsēta. Brīvs vakars un vakariņas viesnīcā.

9.DIENA, SANTA KLĀRA – VARADERO

Pēc brokastīm, lai iepazītu Kubas varoņa dzīvi, apmeklēsim Kubas Revolūcijas muzeju. Pēc tam San Huana de los Remedios pilsētu – vienu no mazākajām Kubas pilsētām, dažreiz to dēvē arī par “mazo Trinidadu”, jo tā pat kā Trinidada, ir celta koloniālajā stilā. Apskatīsim arī vilcienus ar kādiem pārvadāja cukurniedres un cukura muzeju. Transfērs uz Varadero viesnīcu ar ēdināšanu „ viss iekļauts”. Nakts viesnīcā Varadero ar ēdināšanu “viss iekļauts”.

Melia Peninsula Varadero - Varadero - On The Beach

10. - 12.DIENA, VARADERO

Atpūta Varadero. Tikai saule, pludmale un Karību jūra! Programma „Viss iekļauts”. Par papildus maksu var doties izbraucienā ar kuģīti vai laiviņām, katamarāniem, izbraukt ar Hop on- hop off autobusu. Atpūta Varadero. Tikai saule, pludmale un Karību jūra! Programma „Viss iekļauts”.

Izvēlei: Iesakām doties uz Varaikakosa rezervātu, kuru apmeklētājus gaida dažādi patīkami pārsteigumi, piemēram, iespēja ieraudzīt vienu no pasaulē senākajiem kaktusiem pasaulē, kas tiek dēvēts par Patriarhu, tā vecums pārsniedz 500 gadu robežu. Izīrēt laivu vai katamarānu un doties atpūtas braucienā Atlantijas okeānā. Kaislīgie makšķernieki varēs doties makšķerēt atklātā.

13.DIENA, VARADERO – FRANKFURTE

Brokastis, brīva diena viesnīcā. Vakarā transfērs uz Varadero lidostu. Lidojums Varadero – Frankfurte. 22:45 -14:30 ( nākošajā dienā).

14.DIENA, FRANKFURTE

14:30 ielidojam Frankfurtē. Transfērs uz viesnīcu. Vakariņas un nakts viesnīcā.

15.DIENA, FRANKFURTE - RĪGA

10:50 – 14:00 lidojums Frankfurte - Rīga. Ierašanās Rīgā.

Ceļojuma cenā ietilpst:

• lidojuma biļetes Rīga – Havana – Varadero - Rīga, lidostu nodokļi;

• transporta pakalpojumi ceļojuma laikā;

• Kubas vīza;

• naktsmītnes 4* viesnīcās divvietīgā numurā, privātos apartamentos;

• 13 brokastis, 7 pusdienas, 1 vakariņas. Varadero viesnīcā „viss iekļauts” ;

• apmaksātas aprakstā minētās ekskursijas un objektu apmeklēšanas izmaksas;

• grupas vadītāja pakalpojumi latviešu valodā, krievu valodā runājošs vietējais gids.

Ceļojuma cenā neietilpst:

• programmā neminētu pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas, t.sk. ar norādi Izvēlei

• veselības apdrošināšana ārzemju ceļojumam;

• dzeramnauda šoferiem, gidiem un apkalpojošam personālam ~ 50 EUR.

Piemaksa: par vienvietīgu numuru – 550 EUR.

Pieteikšanās ceļojumam:

• piesakoties ceļojumam, nepieciešams uzrādīt pasi un jānoslēdz ceļojuma līgums;

• jūsu vieta tiks rezervēta pēc 400 EUR avansa iemaksas;

• 2. iemaksa 50% no atlikušās summas ne vēlāk kā 70 dienas pirms ceļojuma; 

• pārējā samaksa ne vēlāk kā 42 dienas pirms ceļojuma.

Ceļojuma anulācijas noteikumi:

• atsakoties no pieteikšanās brīža līdz 50 dienas tiek ieturēti 400 EUR;

• atsakoties 49 – 36 dienas tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;

• atsakoties mazāk kā 36 dienas tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

Nepieciešamie ceļojuma dokumenti: pase, kas derīga 6 mēņešus pēc atgriešanās.

Ievērībai. Ceļojuma cena var pieaugt mainoties LR likumdošanai “Par PVN”, kā arī saistībā ar ASV dolāra kursa un degvielas cenas sadārdzinājumu.

Ceļojumu meklēšana